Rahatluk duša

Jednom mi je Ana rekla da je moja duša rahatluk.

I da samo takve ljude sebi želimo u životu. Ta rečenica mi je otkravila srce za vek i vekova. I od tada sam počela da privlačim druge rahatluk duše.

Ovu priču sam počela u zamisli da spojim dve teme koje se vrte kroz glavu ovih dana. Ne znam da li ću uspeti. Ali pokušaću.

Tema 1

Prijatelji. Bože. Koliko volim prijatelje. Prijateljstva. Moje prijatelje. Tuđe sjajne prijatelje. Sedim sa Anom i gledamo Brene Brown. I mislim se: ovo je blagoslov. Koji sam ja izabrala. Znate onu: friends are family we choose. Ništa tačnije. Toliko sam ponosna na ljude koje znam i sa kojima provodim vreme. Na njihove uspehe, radosti, ranjivost, greške. Na mene i moje uspehe, radosti, ranjivost, greške. Na sposobnost da to delimo. Rastemo. Da plačemo zajedno. Da se smejemo zajedno. I opet se radujemo svakom novom danu.

Kada je Ana rekla da mi je duša kao rahatluk u mojoj glavi je bilo: moja duša se rastvara na dobre ljude. Dobre duše. Na čoveka. Sa svim njegovim težinama.

Volim ljude. Vidim ljude. I to volim i kod sebe.

Tema 2

Nastavak iz teme 1. Razmišljala sam da prestanem da pišem. Za javnost. Jer sam se umorila od internet sadržaja. Copy paste internet sadržaja. Ljudi koji pišu priče kao da su u stalnom ratu sa životom. Daju savete kao: disciplina, disciplina, budi jaka, najjača, ustani. Bori se. Sve je nekako teško i agresivno. Ne miluje dušu kada pročitaš. Jer oni sami sebe ne miluju. I to mi je žao.

Imam želju da ih zagrlim i kažem: OK si. Možeš da predahneš. Da odmoriš. Da se ne dokazuješ. Vrediš. Daj sebi mrvicu prostora da ti se duša rastvori. I opet oblikuje.

Smeš da budeš čovek. Najlepša stvar na planeti.

A ako si rahatluk duša.

Moj si čovek.

I zato neću da prestanem da pišem.

Zvog svih duša koje moju greju imam dužnost da zagrejem neke druge.

Hvala vam.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s